Кралят на попа Майкъл Джексън пиел по шест бутилки вино дневно в седмиците преди смъртта си, за да се пребори с безсънието, разкрива неговият приятел Марк Лестър.

Лестър, който е кръстник на трите деца на Джако, твърди също, че певецът бил "парализиран" в деня на пресконференцията, на която трябвало да обяви поредицата си концерти в Лондон, отбелязващи завръщането му на музикалната сцена.

"Майкъл е припаднал на леглото в хотелската си стая. Лекарят му тогава каза, че той е изпил две трети бутилка уиски и е "парализиран", разказва Марк Лестър.

Приятелят на Краля на попа разкрива още, че Джексън го е карал да "внася нелегално" бутилки с алкохол в хотелските му стаи покрай строгата охрана. Певецът разчитал, че пиенето ще му помогне срещу измъчващото го безсъние.

Майкъл Джексън почина от свръхдоза пропофол в комбинация със седативи, предписани от личния му лекар д-р Конрад Мъри, който излежава 4-годишна присъда за непредумишленото убийство на певеца.

Днес в Лос Анджелис започва процесът, заведен от майкатана Краля на попа, Катрин Джексън, срещу организаторите на лондонските концерти от "AEG Live". Искът е за обезщетение от 40 милиарда долара.