Фестивалът „Сан Ремо” в Италия е трамплин за музикални звезди вече 66 години. Славата на големи певци като Ал Бано и Ромина Пауър, Тото Котуньо, „Рики е Повери”, „Ил Воло” и Ерос Рамацоти тръгва именно от най-стария фестивал в Европа.

Недостъпният досега престижен конкурс за италианска песен от тази година е отворен и за чужденци. Маги Джанаварова е първата българка във фестивала. Вече е във втория кръг от конкурса и подготвя песента, с която ще се яви.

„Реших, че искам да заложа на нещо по-модерно, тъй като нещата, които се изпълняват до този момент са много баладични, малко по-бавни, естествено много силни и въздействащи песни. Но аз реших, че искам да е по-жива и реших, че ще рискувам. Естествено, песента е мелодична и въздействаща и се надявам да ги докоснем. По текста се работи все още, но пък музиката е написана от мен, Нора Караиванова и Бисер Иванов, аранжиментът е на Бисер Иванов, а българският текст е мой”, разказва тя.

Певицата признава, че Етиен Леви, с когото са приятели, е в основата на нейното участие.

Представянето на Маги ще бъде на 25 ноември, тогава от 150-те участници за големия финал на „Сан Ремо” ще останат само 8.

Какво е посланието на песента „Приказка”, вижте в интервюто:

А ето какво може да гледате в COOL…T тази събота, когато bTV Новините празнуват 17-ия си рожден ден, вижте тук: