Познавате Маги Алексиева – Мей от участието ѝ в един от риалити форматите за певци преди пет години. От тогава обаче момичето със светли очи и нежен глас доста порасна. От три години се развива музикално на сцените в Ница, Франция, и често отскача до България с групата си от трима френски музиканти JCAT.

„С момчетата се запознахме във Франция. Аз имах участие там случайно на „Ница джаз фестивал“ – разказва Мей. – Така се запознах с басиста Тома Кордоли, с когото в последствие решихме да направим група заедно. И решихме да добавим пиано, добавихме Жаншал Батист – това е един страхотен френски пианист, и Александър Готие на барабани“.

Маги пее активно по клубове в Ница, а докато работят заедно с момчетата, между нея и басиста Тома прехвърчат искри. Тригодишната им любовна история преди месец се превръща в семейна. Двамата се женят, а сватбите са две – във Франция и у нас.

„В началото не го харесвах въобще. И той не ме харесваше – споделя Мей. – Но започнахме да свирим заедно и станахме много добри приятели, непрестанно си говорехме (...) Той всъщност е супер свестен, вече познаваше моето семейство, идвал е вкъщи и т.н. и те започнаха: „Абе, той Тома е много симпатичен“... и ти започваш да си разсъждаваш в една друга посока“.

Снимка: bTV

„Три години са достатъчно, ние сме непрекъснато заедно, свирим заедно, живеем заедно, просто си сигурен за човека. И 10 години да прекараме заедно няма значение“, казва Тома.

Това е една грешка, бих казала, на моето поколение – то не държи вече на тези ценности, на тези традиции, а в крайна сметка това е нещо много важно. Дори и църковният брак е изключително важен, независимо дали си вярващ, или не. И другото, което е важно, е, че ние не сме си направили бебе и в последствие да решим да се оженим, ние знаехме, че се обичаме и че какво толкова има да чакаш“.

Днес групата често отскача до България за концерти, в момента подготвят и два албума.

„Хубавото в чужбина е, че независимо колко е трудно, а там е още по-трудно, защото има повече хора и повече музиканти – има развитие. Ако се бориш достатъчно и имаш търпение, нещата да се случат, малко по малко те стават“, казва Мей.