От началото на годината зрителите на bTV се радват на успешния румънски сериал „Влад“, който много бързо стана хит и в България. Това е първият румънски сериал в ефира на телевизията и зрителите имаха възможност да се срещнат с харизматичния Влад, в чиято роля е новият в индустрията румънски актьор Адриан Нартеа. В предаването „Преди обед“ актьорът даде интервю за българските зрители.

Той сподели, че е идвал в София два пъти, за да снима реклами, но е останал много изненадан да научи, че само за няколко дни се е превърнал в истинска звезда у нас. Това е станало след като актрисата Елена Бойчева, която озвучава сериала на български, се е свързала с него чрез „Инстаграм“.

Елена беше първата, която ми писа съобщение в „Инстаграм“, спомня си той. „Много бях щастлив, че се свързаха с мен. Можех да разбера как върви сериалът в България. Благодаря, че го направиха, защото на онзи етап това беше единствената ми обратна връзка от там. Влад вече е успешен извън границите на Румъния и особено за България се радвам много, защото вие сте наши съседи и приятели.

Той сподели, че никога в живота си не е мечтал да бъда звезда и все още му е трудно да приеме славата си. Най-вече защото с голямата известност идва и сериозна отговорност, тъй като младият мъж вече се е превърнал в модел за подражание на десетки мъже и момчета.

Когато преди няколко години се е явил на кастинга за ролята на Влад, е бил сигурен, че няма начин да я получи, защото не е професионален актьор, а заедно с него са се явили, както му е изглеждало, всички мъже в Румъния.

Адриан минава на втория етап, където вече са само 10 човека, но въпреки това остава изненадан, когато няколко седмици по-късно получава обаждане от агента си, че е получил ролята. Това е първата му главна роля, като до този момент се е снимал предимно в реклами и има няколко съвсем малки роли в кинофилми. Едно от тези почти незначителни участия е в британския биографичен филм от 2014 г. „Кралица и държава“.

Като младеж Адриан Нартеа се е занимавал със спорт в продължение на 10 години и е играл професионално волейбол. Едва по-късно се изявява на модния подиум и това го „заразява“ с желание да бъде харесван от публиката. Така става един от най-търсените модели в Румъния.

За трудностите да се снима „Влад“ и предизвикателствата пред актьора може да чуете повече във видеото на сайта LadyZone.bg: