През април започна едно от най-следените съдебни дела на 21 век. Актьорът Джони Деп заведе дело срещу бившата си съпруга Амбър Хърд за клевета. През 2018 г. Амбър написа статия, в която се представя като жертва на домашно насилие. И макар че името на Деп не се споменава никъде в статията, актьорът смята, че се подразбира и че Амбър е отговорна за провала на кариерата му.

През последните 5 седмици чухме свидетелските показания на Амбър, Джони Деп и много други хора, които разказват историята за едно семейство, което е било обречено на провал от самото начало.

И въпреки че екипът на Амбър Хърд представи доказателства за наранявания, за които се смята, че са причинени от Джони Деп, а самата Амбър разказа ужасяваща история за нещата, които бившият ѝ съпруг ѝ е причинил, голяма част от хората отказват да ѝ повярват и застават на страната на предполагаемия насилник.

Какви са причините за това?

За съжаление една от причините мнозинството от зрителите да заемат твърда позиция в подкрепя на Джони Деп е сексисткото убеждение, че ако една млада и красива жена се омъжи за по-възрастен богат мъж, единствената ѝ цел е да му вземе парите.

През 2016 г. Амбър Хърд и Джони Деп постигнаха споразумение. Тя се съгласи да не коментира повече обвиненията към него, че я е малтретирал, а той пък ѝ даде 7 млн. долара.

Амбър Хърд тогава пое ангажимент да дари цялата сума за благотворителност, за да докаже, че парите никога не са били основна цел на брака с Джони Деп и нямат нищо общо с обвиненията, които отправи срещу него.

Въпреки това, почти 6 години по-късно, тя все още не е дарила парите. За почитателите на Джони Деп това е доказателство, че целта ѝ винаги е била единствено да забогатее от брака и развода си с популярния актьор.

Това е само една от възможните обяснения за неодобрението към Амбър Хърд. На сайта LadyZone.bg може да намерите още 6 причини, поради които толкова много хора заеха страната на Джони Деп:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!