Панчаятът (съветът на старейшините) на индийското село Асара с предимно мюсюлманско население в щат Утар-Прадеш забрани на жителите на населеното място да сключват бракове по любов. Ако не спазят това указание, те са заплашени от изгнание.

"Браковете по любов са позор за нашето общество. Те се отразяват болезнено на родителите на младите, особено на семействата на момичетата, тъй като уронват репутацията им" - заяви Сатар Ахмед, един от инициаторите на забраната. Това, впрочем, не е единственото табу, наложено от местните
власти.

На всички момичета и жени до 40-годишна възраст е забранено да излизат без придружител на обществени места. Те са задължени да носят забрадки на главите си, забранено им е да ползват мобилни телефони. Старейшините обясняват тези драконови мерки с грижата за безопасността на жителките на селото.

От Общоиндийската демократична асоциация са се обявили срещу забраната. Те настояват правителството на страната незабавно да се намеси и да отмени средновековните порядки в селото.