Руснак качи наднормено дебелата си котка на борда на самолет и беше „сурово” наказан.

Самолетният превозвач „Аерофлот” отне всички мили, даващи право на отстъпка, от Михаил Галин за това, че е нарушил правилата за багаж, пише Би Би Си.

34-годишният мъж взел котарака Виктор на полет от Москва до Владивосток, а според регулациите на авиолинията, животните, които тежат над 8 килограма, трябва да бъдат оставени в багажното отделение.

Очевидно Галин е държал котаракът да бъде с него на борда и измисля дяволит план. Когато чекирал своя багаж, руснакът представил друга, по-малка котка пред служителите на летището.

Във „Фейсбук” публикация Михаил обяснява, че пътувал от латвийската столица Рига към Владивосток, но с прекачване в Москва. Именно на летище „Шереметиево” среща проблем с теглото на котарака, което по кантар се оказало 10 кг.

Мъжът решил да изчака един ден, за да хване следващия полет, но и да намери по-малка котка, която да представи за своя. След това споделя снимка на Виктор от самолета, доволно позиращ до чаша шампанско.

Именно публикацията в социалните мрежи най-вероятно е привлякла вниманието на „Аерофлот”. Компанията е започнала разследване по случая, а охранителни камери потвърждават размяната на котките.

Галин изглежда приема наказанието си с добро настроение. Руснакът дори сподели снимка на Виктор като малък и написа „когато теглото му все още покриваше изискванията на авиолиниите”.