39-годишната Зара Тиндъл, която е най-възрастната внучка на кралица Елизабет, е родила третото си дете.

Момченцето, чието име е Лукас Филип, се е родило в неделя в дома на Зара и съпруга й, 42-годишният бивш национал по ръгби Майк Тиндъл. Името на детето е избрано в чест на съпруга на кралица Елизабет, принц Филип, който на 10 юни ще навърши 100 години!

Двойката обяви бременността през декември. „Бих предпочел този път да е момче. Имаме две момичета, така че ще е по-добре да бъде момче“ – сподели тогава Майк Тиндъл.

Зара и Майк сключиха брак през юли 2011 г. и са родители на 7-годишната Миа и 2-годишната Лена. Появата на Лена бе предшествана от трудни моменти за семейството, защото Зара преживя два спонтанни аборта.

Зара е едно от двете деца на принцеса Ан – единствената дъщеря на Елизабет Втора. Тя и брат й Питър са от първия брак на Ан с олимпийския шампион в конния спорт Марк Филипс, приключил с развод през 1992 г.

Третото дете на Зара е десето поред правнуче за Елизабет II. В началото на февруари кралското семейство се увеличи с още едно момченце. Друга внучка на Елизабет Втора, принцеса Юджини, роди първото си дете – Аугуст Филип, който също е кръстен на прадядо си.

Още снимки и новини за кралското семейство ще откриете в LadyZone.bg

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!