Водещата на “Добро утро, Америка” Лара Спенсър се присмя в ефир на британския принц Джордж, че искал да учи балет. Реакцията й доведе до сериозно недоволство в социалните мрежи и стотици балетисти се притекоха на помощ на малкия принц.

По време на предаването Спенсър коментира новината, че британският престолонаследник искал да учи балет. “Ще видим колко дълго ще продължи това”, коментира Спенсър с подигравателен тон.

Нейната реакция предизвика сериозно недоволство в социалните мрежи, където се появиха хаштагове като “Момчетата също танцуват” (#BoysDanceToo) и #MeTuTu (“туту” на английски означава балетна пачка).

Стотици мъже публикуваха онлайн видеа, на които танцуват с окуражителни думи към принц Джордж, че няма нищо срамно в това момче да танцува балет.

На “Таймс скуеър” в Ню Йорк се проведе и флашмоб, в който участваха над 300 души – много от тях професионални балетисти – в подкрепа на твърдението, че и момчетата танцуват.

Други професионалисти предизвикаха водещата да се опита да изтанцува балетно съчетание в ефир. "Това ще бъде далеч по-смешно, отколкото да се подигравате на 6-годишно момче", пише един потребител.

След масовото недоволство и негативни коментари по адрес на Лара Спенсър, водещата побърза да се извини в ефир.

“Издъних се, така е. Коментарът ми за танците беше безчувствен. Беше глупаво и много се извинявам”, каза тя.