Борис Джонсън е известен с това, че повече от 10 години поддържа здравето си чрез ежедневни сутрешни кросове. Ето защо фотографите често са го засичали да спортува в ранните часове на деня, придружават от кучето си Дилин.

Докато беше премиер на Великобритания той предпочиташе за джогинг градините на двореца „Ламбет“, защото беше по-безопасно за него.

Тази сутрин обаче Борис Джонсън беше уловен от фотограф на агенция Ройтерс, докато тичаше по лондонските улици към парка „Сейнт Джеймс“ в Лондон. Задно с него между автомобилите тича и един охранител.

И докато преди впечатляваше с атрактивна визия, то тази сутрин той беше избрал за редовния си джогинг далеч по-семпло облекло – тъмносини панталонки и пуловер в същия цвят, коментират британските медии.

Бившият британски премиер Борис Джонсън заяви по-късно през деня, че няма доказателства умишлено да е подвел законодателите относно незаконните партита, провеждани в кабинета му по време на COVID изолацията, съобщава още агенция Ройтерс.

„От това разследване става ясно, че изобщо няма доказателства, които да подкрепят твърдението, че умишлено или безразсъдно съм подвел Камарата“, подчертава той.

Припомняме, че Джонсън напусна „Даунинг стрийт“ 10 през септември миналата година. Парламентарната комисия по привилегиите разследва изявленията му, направени пред парламента през декември 2021 г.

Проучва се дали бившият премиер умишлено се е опитал да заблуди законодателите относно незаконните събирания, провели се в офиси и резиденции на „Даунинг стрийт“ 10, на някои от които е присъствал и самият той. Според Джонсън правилата не са били нарушавани и са били следвани указанията за COVID-19.

В своя доказателствен документ от 52 страници, представен на комисията, Борис Джонсън посочва, че приема, че Камарата на общините е била подведена от изявленията му, но отхвърля обвинението, че умишлено е излъгал парламента.