Виктория Трифонова още е ученичка, но вече има стартъп компания, която спечели първо място в категорията „Наградата на публиката“ на Европейския форум за млади предприемачи ("Джуниър Ачийвмънт"), провел се онлайн от Португалия. В компанията "Калиопа" участват и съученичките й Ева Караиванова, Петя Кръчмарова и Яна Цветкова, а самата Виктория вчера получи и още едно признание от Португалия – тя беше избрана за една от десетте JA Alumni на Европа.

Разговаряхме по телефона с Виктория за наградата, за така очакваната почивка в Синеморец и за колебанията й дали да учи журналистика или маркетинг.

Какъв е пътят до наградата JA Alumni на Европа?
Всяка от 40-те държави, участващи във форума, изпращат по една номинация. Аз бях номинирана от нашата учителка по география Спаска Бистрашка, която е консултант на нашата учебна компания. Всички 40 номинирани бяхме интервюирани онлайн на групи по четирима. Вчера на финала победителите бяха обявени на живо чрез връзка в Zoom. Съжаляваме, че заради пандемията не можахме да пътуваме до Португалия, но пак имаше големи емоции. Разбира се, наградата е за целия ни екип.

Наградата има ли финансово изражение?
Не, но получаваш чудесната възможност да гостуваш на следващото издание на конкурса, което ще бъде в Стокхолм.

Къде може човек да си купи вашите бонбони с пълнеж от домашно сладко от рози и бадемов веган ганаш?
В нашата Фейсбук страница или в Инстаграм. Една кутия съдържа девет бонбона и струва 12 лева. Бонбоните са здравословни, защото са без глутен, лактоза и захар.

Къде отглеждате розите?
Имаме 4 дка рози в село Богдан, близо до Карлово. Розите са неизменна част от живота на хората в този край. Преди две години участвах в конкурса „Царица на розата“ и станах първа подгласничка на победителката. Вашите колеги Деси Стоянова и Сашо Кадиев бяха водещи. Между другото, тяхното предаване „Преди обед“ ми е любимо. Докато бяхме два месеца под карантина, го гледах всеки ден.

Цялото интервю можете да прочетете в LadyZone.bg

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!