Виктория Димитрова и Жак Салватор Коен са сред успешните модели на модна агенция „Ивет Фешън”. Попътували са по света, благодарение на работата си и не само. Вероятно им предстоят още ангажименти в странство, но за момента са в София – блокирани от COVID-19. Не изявите на подиума са единствените плюсове в биографията и на двамата. Жак е бил надежден футболист в „Левски”, после и студент по Право. Роден е в Тел Авив, където прекарва първите 4 години от детството си. Вики е танцувала класически балет, преди да се отдаде на модата. И е учила „Връзки с обществеността”.

Двамата ги свързва не само „Ивет Фешън”, но и любовта, и морето. Несебър е родният град на Вики, там е живял и Жак, след завръщането си от Израел със семейството си. Дали началото на връзката им се случва в Несебър или чувствата им са пламнали в модната агенция? Защо са направили завой в интересите си и как са станали модели? И още за трудностите и удовлетворението от модните изяви, за отношенията по между си, наближаващите празници и бъдещето, Вики и Жак говорят пред Ladyzone.bg.

Вики, разкажи историята си – как от балерина стана модел и защо се спря именно на модна агенция „Ивет Фешън”?
В.: Цялото ми детство и израстване са свързани с класическия балет, който ме научи на дисциплина, сила на духа и амбиция. Винаги съм знаела, че това не е нещо, което ще правя цял живот. И макар и да са минали вече доста години откакто не танцувам, продължавам да виждам това, което балетът ми е оставил. И го намирам за доста полезно в моделската професия, а именно двигателната култура и познаването на тялото в детайли. До „Ивет Фешън” стигнах с помощта на Жак, на когото съм ужасно благодарна, че ми предаде всичко, което знае и улесни доста запознанството ми с модния бизнес, който беше непознат за мен.

Жак ти си 5 години в модния бранш – как от млада футболна надежда стана модел? Защо избра да учиш „Право”?
Ж.: Още от дете животът ми винаги се е въртял около спорта. Започнах с карате на 5-годишна възраст и съм адски благодарен за дисциплината, смирението и силата на духа, на които се научих в залата. Но истинската ми любов беше футболът. Преместих се в София, за да играя за „Левски” и всичко вървеше по план, докато не се сблъсках с реалността в българския професионален спорт. Има много фактори, които ме накараха да спра, да се занимавам професионално. След като прекратих спортната си кариера, записах да уча „Право” в НБУ. Избрах тази специалност с идеята един ден да помагам на други спортисти, които имат правни проблеми с клубовете, в които играят. Искам да се боря за правата им, защото постоянно се срещат случаи на ощетени спортисти и независимо, че имат професионални договориима практика тези договори да не се спазват. В същото време винаги съм имал афинитет към модата и реших, докато уча, да се пробвам да работя като модел, за да си помагам финансово. Изпратих снимки и всичко се случи много бързо и съм адски благодарен на агенцията ми „Ивет Фешън”, че ми даде шанс и много бързо намери клиенти, които искаха да работят с мен. Моделската професия изисква много дисциплина, тренировки и желание за самоусъвършенстване - неща близки до спорта, което много ми допадна. И така вече няколко години се наслаждавам на тази професия.

Модата ли е „причина” да станете двойка или Несебър? Как се случи любовта ви?

В.: Всъщност се познаваме от много малки, тъй като бабите ни са работили заедно и са много близки приятелки. Беше много странно, когато разбрахме, че бебешката количка на Жак е била подарена впоследствие на мен. И двамата имаме снимки в нея, може би там нещо съдбовно се е зародило (смее се, б. а.)!

В България ли ще останете да живеете или в чужбина?

В. и Ж.: Иска ни се да вярваме, че има бъдеще в България и нашето поколение е това, което трябва най-силно да настоява за промяна, която вече е толкова болезнено необходима. В същото време и двамата си представяме да прекараме известно време от живота си навън. В коя държава - нямаме представа, но това със сигурност ще ни донесе много опит, знания и различен поглед върху живота. А накрая, не знаем! Може би е истина това, че в даден момент те „дърпа корена” и се връщаш.

Цялото интервю с двамата четете в Ladyzone.bg:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!