Старопрестолният град Велико Търново посреща Лили Иванова тази вечер в Двореца на културата и спорта. Началото на концерта е в 20 ч.

Търновци все още разказват с вълнение за гостуването на най-голямото име в българската поп музика на 26 септември 2016 г.

В момента, в който Лили стъпва на сцената на Двореца, цялата зала скача на крака, за да я приветства. След аплодисментите тя благодари на публиката за това специално посрещане и изнася концерт, завършил с няколко биса.

Миналата седмица Лили Иванова сподели във "Фейсбук" кадри от репетициите в НБУ за тази част от своето национално турне, чийто медиен партньор е БТА. То започна от Варна в началото на септември, а Пловдив и Бургас бяха следващите спирки.

След Велико Търново Лили Иванова ще пее в Шумен - на 11 ноември, и на 17 ноември в Русе. На 14, 15 и 16 декември са финалните три спектакъла в зала 1 на НДК.

Всички концерти на Лили Иванова ще бъдат организирани в съгласие с противоепидемичните мерки, актуални към датата на всяко събитие.

За Велико Търново и Шумен заповедта на министъра на здравеопазването предвижда задължителното наличие на зелен сертификат (за лица над 18 години) за ваксинация, преболедуване или негативен тест за ковид, PCR (направен до 72 часа преди началния час на събитието) или антигенен тест (направен до 48 часа преди началния час на събитието).

За улеснение на почитателите на Лили Иванова лаборатории в двата града ще работят с удължено работно време - до 19:30 ч. Цената на антигенния тест е 10 лева.

В деня на концерта, във Велико Търново ще работи лаборатория "Рамус" на ул. "Йоновка" 10 (на ъгъла с ул. "Филип Тотю"), а в Шумен - лаборатория "Ноневи" на ул. "Любен Каравелов" 22.