Който е имал възможност да се докосне по-близо до Ваня Щерева, да прекрачи прага й и да попадне в нейния свят, знае че усета й към красивото винаги я е съпътствал. И към различното. За всичко това, както и за съкровените спомени от детството си, за дъщеря си Мила, за загубите и победите, и за идващите Коледни празници, разговаряме с Ваня Щерева.

Ваня, правиш ли си равносметка на изминалото време – кога то е било най-щастливо за теб и защо?
Май не. Или поне не целенасочено. Винаги има моменти, за които в даден период от живота си, мислиш, че са най, най. Например до 2007-ма категорично твърдях, че най-голямата ми любов е бил еди кой си. Обаче след 2007-ма, името зад това определение се смени. То си седи и до днес и очаква трета смяна. Щастливите ми моменти са много, аз просто умея да бъда щастлива. Срещата ми с двете ми приятелки от по-ново време, Емилия и Надя, без които не си представям как би било, е нещо, което на първо четене ми излиза като важен момент.

Снимка: Личен архив


Последното ми много щастливо събитие е новата песен на Мила Роберт (дъщеря й, б. а.) – „ТАКТ“, която излезе оня ден. И която тя написа по време на една неслучваща се любов. Но това, към което все още се връщам в мислите си с огромна носталгия, е престоят ми в един риалити формат, колкото и странно да звучи. Мисля, че това са най-щастливите ми два месеца. Там се сдружих с едни невероятни хора извън моя свят, които в реалността бих подминала пренебрежително. Рапър, футболист, бизнесмен, манекенка и силиконово момиче. Никакъв шанс. Днес, две години по-късно, ние продължаваме да се търсим, да се виждаме и да разчитаме един на друг. Там усетих, че ако се опиташ да излезеш извън своя балон, и да разбереш този отсреща, дето не прилича на теб, може да бъде много, много приятно. И че много често не си даваме шанс заради предразсъдъци.

Снимка: Личен архив

А как приемаш загубите? За жалост скоро се раздели с преподавателя си Стефан Данаилов. Има ли нещо, което не си успяла да му кажеш, а много би искала?
Чакам с нетърпение тая 2019-а да си тръгне. По-лоша година не съм имала – три огромни загуби – майка ми, приятел и Стефан. Който май е единственият, с когото нямаме недоизказани неща. В последната година доста си говорихме, и всичко сме си казали. Това, че той е най-доброто нещо, което можеше да ми се случи в този живот, е ясно, нали? Сега знам, че искаш конкретики, и тръгнах да пиша, но изтрих. Като си помисля, че после в Гугъл ще ми се изплези името ми с две точки и малоумно заглавие от някоя от тези разказани случки, ми се повръща. Затова просто благодаря, че бяхме част от животите си с този толкова светъл човек.

Цялото интервю с Ваня Щерева, както и новата песен на Мила Робърт ще намерите в Ladyzone.bg