Бившата съпруга на Джони Деп – Ванеса Паради, и дъщеря му Лили-Роуз защитиха актьора, който е обвинен в насилие от настоящата си съпруга – актрисата Амбър Хърд.

В собственоръчно написано писмо, публикувано в сайта TMZ, Паради определя Деп като „чувствителен, обичащ и обичан човек“.

„Джони Деп е баща на двете ми деца. Той е чувствителен и любящ човек. Смятам, че тези обвинения са възмутителни. Той никога не е упражнявал физическо насилие над мен – 14-те години съвместен живот с него бяха прекрасни“, пише Паради (Вж. писмото тук)

17-годишната Лили Роуз пък увери в профила си в „Инстаграм“, че баща ѝ е „най-милият човек, когото познава“. „Той е чудесен баща за по-малкия ми брат и за мен самата. Всеки, който го познава, би го потвърдил“, написа тя.

Първата съпруга на Деп – Лори Ан Алисън, която бе омъжена за него от 1983 г. до 1985 г., също увери, че той не може да удари жена и че не вярва в твърденията на Амбър за физическо насилие. В защита на Деп се обявиха и много негови приятели, сред които Мики Рурк и Пол Бетани.

В петък Амбър Хърд заяви пред съда, че при скандал Деп я е замерил с телефон. Тя показа снимки, на които е с насинено око и буза. Актьорът освен това, твърди Хърд, е проявявал физическо и словесно насилие към нея по време на цялата им връзка. Причина за това поведение, според нея, е злоупотребата с алкохол и наркотици.

Сп. „Пийпъл“ обаче цитира говорител на полицията, според когото при отзоваването на сигнал за домашно насилие в дома на Деп и Хърд, полицаите не са открили следи или доказателство за каквото и да е престъпление.