След тримесечно издирване общински служители заловиха избягала от зоопарка в Хасково вълчица, но за по-малко от 24 часа, тя отново успя да им се измъкне.

Животното се появява в гората на парк „Кенана” през декември, а от тогава насам десетки жители на града я срещат при разходките си.

От общината започват хайки и на третия месец успяват да заловят дивото животно. Вкарват го в клетка в зоопарка, от където след по-малко от денонощие - успява да избяга, като надхитря гледача си.

„Била е страшно дружелюбна към него и така е приспала неговите сетива и е успяла да се измъкне”, казва Щерьо Янев, директор на ОП "Екопрогрес ".

Така, за общината преследването на вълчицата започва отначало, а за Николай Терзиев, водачът на Барс, единственото куче у нас, обучено да открива отрови в дивата природа, е шанс, да види отново животното.

„Знам, че е диво животно и инстинкта на хищника се прояви в нея, без съмнение. Но не трябва да забравяме и друго нещо - истинският хищник, който е злонамерен, никога няма да бъде толкова близо до хората. Тя  търси контакт, тя търси семейство, добавя Терзиев.

Вълчицата вече си има име - Лекота заради лекотата, с която надхитри гледачите в зоопарка.