За пръв път в черноморското село Кранево се провежда фестивал на цацата.

На посетителите ще бъдат предложени цял тон от малката морска риба и други морски дарове.

От ранния предиобед в събота центърът на селото се изпълни с хора, а аромат на пържена цаца се разнесе навсякъде.

Макар някои да се мръщят, защото се чисти трудно, според майсторите готвачи това е една от най-вкусните черноморски риби.

„Много грешно схващане е, че цацата е по-простовата храна. Не забравяйте, че лучената супа е била храната на бедните, в момента е едно от най-известните класически ястия. Така че можем да популяризираме нашата цаца“, казва майстор готвачът Сидония Радева.

Вижте повече във видеото:

Наред с цацата и бирата, по време на фестивала има много игри – за най-бързо чистене на цаца, надяждане с риба, бягане с бира.

Фестивалът продължава и утре, а организаторите обещават отново много цаца, бира и забавления.