Собственик на кафене в Южен Китай боядиса шестте си кучета в черно и бяло, за да наподобяват панди. Целта му е да привлече повече клиенти към заведението си, показва "Ройтерс".

Ексцентричната бизнес идея на 21-годишния китаец Лу завладя интернет, а пред вратите на обекта му се изви опашка от посетители, желаещи да видят „пандите” от породата Чау Чау Той споделя, че само седмица, след като публикувал снимки на животните в социалните мрежи – клиентите му са се увеличили двойно.

Снимка: btvnovinite.bg

Природозащитници обаче не посрещат радушно идеята му. От организацията PETA заявиха, че да се използват живи същества за декорация е нарушение на правата им.

„Има и по-добри начини за реклама от този. Много кучета са чувствителни към бои и може да получат алергична реакция. Призоваваме хората да не експлоатират животни с комерсиална цел и лайкове за социалните мрежи”, посочи вицепрезидентът на организацията Джейсън Бейкър.

Лу отговори, че е запознат с опасностите и се грижи добре за своите кучета. Той допълни, че козината им е боядисана само в края на косъма, за да няма странична реакция по кожата на животните.

Снимка: btvnovinite.bg

Младият мъж предлага ще козметични услуги и хотел за животни, като цената за нощувка е около 212 долара. Засега посетителите обаче предпочитат да си правят снимки с „пандите”, вместо да се възползват от допълнителните предложения.