Малкото момиче с големите очи, което стана известно за много хора с ролята си на Уензди от "Семейство Адамс" днес навършва 40 години. Големи очи и високо чело - това са две от особеностите на външния й вид, с които е характерна. 

Актрисата Кристина Ричи е родена в Санта Моника, Калифорния, САЩ. Тя е най-малкото от четири деца на Сара и Ралф Ричи, адвокат и терапевт. От предците си има малко италиански, малко ирландски, малко шотландски и ирландски черти. На 6 години е, когато филмов агент я открива за киното. Прави своя екранен дебют на 9-годишна възраст в "Русалки" (1990), в който се снима, заедно с Уинона Райдър и Шер. От тогава датира и приятелството й с Джони Деп. Представете си колко са завиждали на 9-годишната Ричи, че сред добрите й приятели е 27-годишният тогава секси актьор. 

В период от 3 години, когато е била между 12 и 15 г., и се налага да пристяга гърдите си, за да може да продължи да играе детски роли. Макар да е миньонче като височина, бюстът й е пищен още на тази възраст. "Това ме караше да се чувствам като престъпник. Все едно има нещо нередно с мен и тялото ми", споделя актрисата, спомняйки си за този период. 

Снимка: Getty Images

Повече за тийнейджърските й години, както и за другите й роли, научете от сайта Ladyzone.bg