Американският актьор и дългогодишен фаворит на публиката по цял свят Том Ханкс изнесе емоционална реч по време на наградите „Златен глобус“. Ханкс получи отличието "Сесил Б. Демил" за цялостен принос към киното и носителят на „Оскар“ не можа да сдържи сълзите си.

„Човек е благословен със семейство като моето, което седи тук най-отпред. Съпруга, която е фантастична във всеки един смисъл на думата, която ме научи какво е любов. Пет деца, които са по-смели, по-силни и по-мъдри от баща си във всяко едно отношение. Любящи хора, които търпят да ме няма месеци наред“, започна речта си Ханкс.

Актьорът беше видимо много развълнуван като на два пъти не успя да сдържи сълзите си. Той на шега каза, че настинката му е виновна за това и „определено не съм толкова емоционален вкъщи“.

„Трябва да си идиот, ако не крадеш по нещо от всеки човек, с който някога си работил“, продължи Ханкс. „А аз съм крал от хора, които са известни дори само с първите си имена. Като Мерил (Стрийп), като Дензел (Уошингтън), като Антонио (Бандерас), като Сали Фийлд, въпреки че това са две имена“, допълва той.

В емоционалната си реч Ханкс сподели най-добрия съвет, който някога е получавал като млад актьор. „На първата ми професионална работа режисьорът се развика на всички. Тогава той каза: „Ей, актьорите, знаете ли каква е вашата работа – трябва да сте навреме, да знаете репликите си и главата ви да е пълна с идеи! В противен случай не мога да свърша работата си“. Това беше най-добрият урок, който всеки млад актьор може да получи“, каза Ханкс.

Той благодари на всички присъстващи за престижното отличие и за вдъхновението през годините.

Наградата "Сесил Б. Демил" за принос в киното е връчвана на легенди като Мерил Стрийп, Джордж Клуни, Мартин Скорсезе и Стивън Спилбърг.