Роклята, с която Кейт Мидълтън се появи на официална вечеря, организирана от генерал-губернатора на Ямайка, бе в цвят, в знак на уважение към националното знаме на страната. Зеленият тоалет е дело на Джени Пакман.

Всеки цвят и аксесоар, с които Кейт се появяваше на събития в Карибския регион, бяха внимателно подбирани. Заедно с принц Уилям двамата са на обиколка в Белиз, Ямайка и Бахамите, която е свързана с отбелязването на платинения юбилей на кралица Елизабет Втора.

Снимка: Getty Images

По този повод Кейт Мидълтън носеше и брошка с нейния лик на роклята си. 

Върху тоалета бе поставила и лента на Дама от Големия кръст от Кралския викториански орден. Визията й бе допълнена от няколко бижута, които са били собственост на кралицата.

Снимка: Getty Images

Херцогът на Кеймбридж използва кралската визита в Ямайка, за да засегне историческата роля на Великобритания в търговията с роби, като я определи като "отвратителна" и "петно върху нашата история".

Кейт и Уилям бяха посрещнати едновременно топло, но и с протести. Хората по улиците призоваваха страната да се откаже от властта на кралица Елизабет, като държавен глава.

Т. нар. Платинена обиколка на Кейт и Уилям продължава 8 дни.

Още със слизането от самолета им на международното летище "Норман Манли" в Ямайка херцогинята направи впечатление с жълтата си дълга рокля, с която беше облечена. 

Каква е нейната символика и какви тоалети още избра Кейт - четете в Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!