Помните ли с какво се занимавахте, когато бяхте на 10 години? Дали ставахте в 5 сутринта, за да вдигате тежести преди училище и да кроите бизнес планове? Защото Ерин-Еджина Аткинсън, която не е типичното 10-годишно дете, прави точно това.

Тя мечтае да спечели златен медал на олимпийските игри и след години усилени тренировки във фитнеса вече може да вдига двойно по-голяма тежест от собственото си тегло.

На всичкото отгоре момиченцето от Телфорд, Великобритания, също така е започнало да предприема стъпки към откриването на собствена фитнес зала. Тя вече е изготвила бизнес план и го е представила на многожество фитнес зали, за да добие ценен опит, докато навърши 16 години.

Татко Крейг, бащата на Ерин, който я наблюдава всяка сутрин, докато тренира, казва: "Тя иска да има фитнес зала, когато стане по-голяма, така че по време на локдауна написа бизнес план като проект и ние го показахме на няколко персонални треньори, които останаха впечатлени от него."

"Започнах да вдигам мъртва тяга, когато бях 7-годишна, защото много ми харесваше да го правя. Трудно беше да започна, защото татко не ми позволи, но намерихме безопасен начин да го направим", казва Ерин.

"Обичах да уча нови упражнения с кросфит и да натоварвам тялото си до краен предел, чувствах се наистина специална. Това ме караше вътрешно да се чувствам наистина добре", допълва тя.

"Видях Скалата да става в 5 сутринта и това наистина ме вдъхнови, затова започнах да го правя преди училище. Бях гледала видеоклиповете му и се опитвах да копирам това, което правеше", спомня си Ерин.

40-годишният баща на Ерин казва: "Много сме горди от нея и леко уплашени, но тя има нашата пълна подкрепа, тъй като очевидно е намерила нещо, което представлява изключително страст за нея".

Вижте повече за Ерин-Еджина Аткинсън в Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!