Пийт Парада, барабанистът на The Offspring, казва, че е бил изгонен от групата, защото няма да се ваксинира, за да се предпази от коронавируса, пише "Хъфингтън Поуст".

"Разболях се от коронавируса преди повече от година, прекарах го леко - затова съм сигурен, че ще мога да се справя отново. Но не съм толкова сигурен, че ще преживея още един следваксинационен рунд със синдрома на Гилен-Баре, който имам от детство и се влошава все повече през целия ми живот", пише в Инстаграм профила си музикантът, който е зад барабаните на The Offspring в продължение на почти 15 години.

Рок групата, известна с хитове като "Pretty Fly (For A White Guy)", "Come Out and Play" и "Why Don't You Get A Job", не е отговорила публично на твърденията на Парада. Китаристът Кевин Васърмен - известен още под псевдонима "Noodles" – обаче е харесал публикация в Туитър, в която се казва, че групата е взела правилното решение.

През юли Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ предупреди за възможността ваксината срещу COVID-19 на Johnson & Johnson ("Янсен") да увеличи риска от развитие на синдром на Гилен-Баре – рядко неврологично разстройство.

Парада казва, че лекарят му го е посъветвал да не си слага ваксина срещу COVID-19. Барабанистът допълва, че въпреки че причината за решението му е медицинска, той също така е против оказването на натиск върху другите да се ваксинират.

"Не намирам за етично или мъдро да позволяваме на тези с най-голяма власт (правителство, корпорации, организации, работодатели) да диктуват какви да бъдат медицинските процедури на тези с най-малка власт", ​​заявява той.

Вижте повече за Пийт Парада и The Offspring в Ladyzone.bg.