Няколко часа след церемонията в Лос Анджелис, Камен Марков застана пред камерата на bTV. Той е носител на награда на Световната асоциация за визуални ефекти, сравнима с Оскарите в киното.

Снимка: btvnovinite.bg


С рекламата „Момчето и пианото” със звездния Елтън Джон, Камен Марков печели отличието „Изключителни визулани ефекти в рекламата”.  

Снимка: btvnovinite.bg


„Наградата, която спечелихме е сравнима с Оскар, но в света на рекламата”, каза Камен Марков.

Чрез специален софтуер и набор от фотографски и филмови ефекти, в продължение на 7 седмици Камен и екипът му пресъздават дигитално етапи от живота на певеца. „Самите ефекти, които направихме са може би най-трудното нещо, което може да се постигне в постпродукцията, това е създаването на човешко лице, което изглежда като истинско заснето”, сподели Марков.

Снимка: btvnovinite.bg


Златната статуетката е с името на Марков. „Почувствах се горд, че съм българин и че съм там, доволен, че мога да бъда една добра новина за България”, каза още той

Снимка: btvnovinite.bg
От девет години Марков работи в Лондон, преди това в Централна Америка. Споделя, че България му липсва, но това е цената на успеха. Освен с Елтън Джон, българинът е работил с Кайли Миноуг и Юсейн Болт.