Американският “Супербоул” се състоя снощи и мнението на публиката е единодушно – и мачът, и полувремето били най-скучните досега, пишат световните медии.

Отборът на “Ню Инглънд Пейтриътс” спечели за шести път титлата на Националната футболна лига (НФЛ) след победа с 13:3 над “Лос Анджелис Рамс” в мач, който зрители и коментатори определят като доста скучен. За втори път в историята на “Супербоул” има такива ниски резултати от играта.

Полувремето беше поверено на групата Maroon 5, които изнесоха “най-безвкусното и скучно шоу”, твърди “Ню Йоркър”. Изборът на артист тази година беше съпроводен от много скандали след като звездите Риана, Джей Зи, Карди Би и много други отказаха да участват в подкрепа на куотърбека Колин Каперник, който беше наказан и изгонен от НФЛ, след като коленичи по време на американския химн.

Много от поддръжниците на Каперник се надяваха, че Maroon 5 ще се появят на сцената и също ще коленичат в негова подкрепа, но това не се случи, което допълнително разочарова публиката.

Снимка: Reuters

В опит да разгорещи шоуто фронтменът на бандата Адам Ливайн се съблече до кръста, но дори и това не вдигна рейтинга на полувремето, а стана повод за смешки онлайн. Много потребители в “Туитър” иронично попитаха “защо зърната на Адам Ливайн се по-подходящи за телевизия от тези на Джанет Джексън”.

Други пък сравниха облеклото му с популярна дамаска за пердета и възглавници.

Освен на полувремето, НФЛ разчита и на рекламите, които прожектират по време на почивката, много от тях разработени специално за шоуто. Дори те тази година не бяха толкова впечатляващи, пишат американските медии.

Тенисистката Серина Уилямс рекламира няколко мобилни приложения в реклама, Джеф Бриджис се завърна като Големият Лебовски, а компания за бира заложи на високия рейтинг на сериала “Игра на тронове”.

В друго видео пък “Уошингтън пост” отдаде почит на загинали американски журналисти, изпълнявали дълга си.