На нея с обич! Емил Димитров“ – музикалният спектакъл, който докосна сърцата на хиляди зрители в София, Варна, Бургас и Пловдив, се готви за следваща специална среща с Нея – Публиката. На 3 ноември музикалната приказка ще бъде представена за първи път със субтитри на английски език и така сваля езиковата бариера за чуждоезикова публика. Преводът на английски език е на Любов Костова.

Първата си година сценичен живот спектакълът се отбележи в зала 1 на Националния дворец на културата и това ще бъде шестото представление на голяма сцена.

Спектакълът разказва за живота на Емил Димитров – изпълнен с възходи и падения. На сцената се редуват картини, описващи най-важните моменти в живота на Емил и песни, които продължават да вълнуват сърцата на хилядите му почитатели.

Преплетени в историята и сами разказващи история, 16 от хитовете на Емил Димитров звучат в изпълнение на актьора Даниел Цочев и под съпровода на симфоничен оркестър.

Оркестрациите на „Моя страна”, „Ако си дал“, „Писмо до мама”, „Само тази нощ“, „Джулия“, „Арлекино“, „Без грим“, „Върни ми времето“, „Ние се оженихме“, „Нашият сигнал“, „Вън вали“ са създадени под ръководството на доц. Христо Павлов.

В ролята на музикалната икона е Даниел Цочев, с елегантното партньорство на Антония Малинова - загадъчната Тя. Режисьор на спектакъла е актрисата Снежина Петрова. Изчистената черно-бяла сценография и костюми са на Свила Величкова. Автор на историята и продуцент на спектакъла е Нели Бенова.