През 2007 година  група студенти от Американския университет в Благоевград създават клуба "Бродуей". И от тогава младите артисти представят по един нов спектакъл всяка година. Тази пролет момчетата и момичетата са избрали мюзикъла "Коса", който излиза на голяма сцена в далечната 1969 година.

"Коса" пресъздава протестите на младите американци срещу консервативното общество и бунтът им срещу войната във Виетнам. Подготовката за мюзикъла започва още през юни миналата година в Благоевград.

Премиерата е на 2-ри април в града, а зрителите ще могат да го гледат в още три града - София, Бургас и Варна. Актьорският състав е от 35 актьори, сред които има не само българи. Леда разказва, че момчетата и момичетата най-много са харесали посланието - че хората трябва да се борят за мир, любов и справедливост, както хипитата през 60-те години на миналия век.

„Всички тези 35 човека са в момента студенти в университета и сме от няколко държави. Имаме българи, имаме американци, имаме едно момче от Дания, албанци, украинци, руснаци и още няколко националности. И общо взето всички сме непрофесионалисти, които работят заедно от началото на годината, за да може април месец да направим премиерата", казва още Леда.

Посланието, което искат да оставят младите хора е за любов, разбирателство, всеки да бъде себе си, да се забавляваме и непрестанно да търсим нови възможности.