Стормзи, Дуа Липа, Лора Марлинг и Майкъл Киванука са сред изпълнителите, които ще се конкурират тази година за наградата "Мъркюри" - може би най-престижната британска музикална награда и една от най-значимите за индустрията в света.

Повече изпълнителки от всяка предходна година са номинирани за наградата, чиято парична стойност е 25 000 британски лири - пет соло певици и три групи, в които участват жени - от 12-те номинирани за приза.

За разлика от тазгодишните награди БРИТ, където имаше само една изпълнителка сред 25 номинирани в смесените категории, където можеха да се състезават мъже и жени.

Две високоуважавани имена сред съвременните британски изпълнители вероятно ще се превърнат в любимци на букмейкърите за спечелване на наградата "Мъркюри" - фолк изпълнителката Лора Марлинг и соул артистът Майкъл Киванука.

Марлинг вече е била номиниран четири пъти за приза, изравенявайки постижението на Arctic Monkeys и PJ Harvey, като само Radiohead са имали рекордните пет номинации за престижното отличие. Киванука вече е с  три номинации, след тези през 2012 и 2016 г.

Чуйте по-долу в Спотифай албумите на номинираните изпълнители за наградата "Мъркюри" през 2020 г.

Charli XCX – How I’m Feeling Now

Dua Lipa – Future Nostalgia

Laura Marling – Song for Our Daughter

Michael Kiwanuka – Kiwanuka

Stormzy – Heavy is the Head

Чуйте останалите номинирани изпълнители за наградата "Мъркюри" 2020 в Ladyzone.bg.