Да рисуваш в небето - може би звучи странно, но за екипа на Павлин, Мариян и Ивайло граници не съществуват. Те решават да създадат един от най-иновативните начини, по който да изразяват себе си.

Снимка: bTV

"Това е един доста екологичен подход към изобразяване, използване на небето. Небето вече е една граница, която е преодоляна и всеки може да има своето лично небе, в което да покаже посланието си. Възможностите са неограничени", казва Мариян Ташев, който е автор на идеята.

Снимка: bTV

Зад красивите фигури обаче, се крие и много труд. Изискват се седмици, понякога месец, за направата на добър дизайн. Използва се специален софтуер, в който се въвежда отстоянието между дроновете и скоростта на вятъра.

Снимка: bTV

Реакцията на публиката също не закъснява. По повод Деня на народните будители, Мариян, Павлин и Ивайло зарадваха столичани със специално шоу.

"В момента, в който вдигнахме дроновете, хората по площада просто застинаха. Обърнаха се нагоре и просто не можеха да повярват какво виждат. Когато видиш това нещо за първи път, онемяваш. Трябва да се види с очи." споделя Мариян.

Снимка: bTV

Светлинното шоу с дронове ще виждаме все по-често. Организаторите вече са планирали събития за Коледа и Нова година.

А Павлин призовава: "Следете ни, ще се появяваме често във вашето небе!"