Тази вечер почитателите на оперното изкуство и на хубавата музика ще могат да се насладят на съвместния концерт на световноизвестните оперни изпълнители Соня Йончева и Пласидо Домонго. Концертът им ще се проведе пред храм-паметника "Свети Александър Невски“ от 20 ч.

Големият тенор познава Соня и следи кариерата ѝ вече от 11 години. Пътищата им се преплитат за първи път през 2010 г., когато Соня Йончева печели конкурса „Опералия“, който той организира.

В интервю за bTV Пласидо Доминго сподели наблюденията си, че за жените е много по-трудно да имат успешна кариера в операта. Техният живот остава разделен между сцената, семейството и децата.

Оперните певци невинаги са били толкова известни, колкото са днес. До неотдавна известните оперни изпълнители са били популярни само сред почитателите на операта, но вече не е така и изпълнители като Пласидо Доминго се нареждат сред големите световни звезди. Според тенора известна заслуга за това има самият той, Хосе Карерас и Лучано Павароти.

Оперната прима Соня Йончева ще се появи пред българската публика с две изящни рокли, изработени специално за събитието от младия дизайнер Ваня Нецева.

В специално интервю за bTV вчера оперното сопрано разри, че репертоарът ще е вълнуващ и разнообразен, като са включени много от популярните изпълнения с Пласидо Доминго.

Първите две изпълнения от концерта ще се излъчват на живо по радио „Класик ФМ“.

Концертът тази вечер ще премине под строги мерки срещу COVID-19. За безопасността на зрителите са подготвени седем входа към концерта, а движението на превозни средства по околните улици е забранено.

Още за сопраното Соня Йончева може да прочетете на сайта LadyZone.bg: