Последните няколко дни в София бяха силно белязани от програмата на Sofia Live Festival и спокойно можем да кажем само едно - новото поколение готини деца е тук.

11 концерта и три дни, които се чувстваха като отделни вселени заради различната публика, която привлякоха, както и промяната в локациите (двете вечери в Sofia Live Club и последната на Колодрума), наложена от вещаещото летни бури време.

Жлъч, Григовор и Гена
Снимка: Евгений Милов

Sofia Live Festival се усети като надежда - за "яки хора, добри времена", както пеят Жлъч и Григовор в едноименното им парче с Гена; че старото нормално се завръща, че животът започва да се нормализира след година на пандемия, от която музикалната сцена беше сред най-тежко засегнатите "пациенти" на COVID-19.

В първата фестивална вечер на сцената в Sofia Live Club с експлозивни изпълнения на най-големите им хитове гледахме именно Жлъч, Григовор & Гена, Мила Роберт, Druga Planeta и Стругаре.

Стругаре
Снимка: Евгений Милов

Следващата вечер беше сбъдната мечта - отново да видим на сцената музикалните супергерои на тийнейджърите от началото на новото хилядолетие - Гурко с Анимационерите и Насо Русков (екс-Babyface Clan) в редиците на Les animaux sauvages.

Но най-интензивно тази вечер беше изпълнението на ПИSТАМАШINA - вече изглеждаща като изцяло нов проект с ново звучене - тук въпреки маските беше очевидно, че за тях тепърва много ще се говори.

Григовор
Снимка: Евгений Милов

Последната вечер замени усещането от тъмната зала на столичния клуб със слънчеви лъчи, пробиващи привечер през зелените корони на дърветата в Борисовата градина.

Там под открито небе на Колодрума за първи на сцената се качи пробиващата банда hug or handshake, а след тях "космонавтите" на Керана, Деси с Phuture Shock - събрали се специално за феста след над 10-годишна пауза, както и Hayes & Y, чието име в чужбина отдавна е по-популярно, отколкото в родината ни.

Вижте как изглеждаше всичко това от снимките в богатата галерия в Ladyzone.bg.