Служителите на технологичната компания „Гугъл“ са по-продуктивни когато работят от вкъщи, твърди финансовият шеф на компанията.

По думите на Рут Порат компанията няма планове да отвори офисите си по-скоро от юни 2021 г., независимо дали до пролетта ще има ваксина за COVID-19.

„Работата от вкъщи работи и продуктивността е по-висока, защото не се налага да ходиш в офис“, коментира Порат.

„Гугъл“ беше една от първите големи компании в световен мащаб, който разпусна служителите си да работят само от вкъщи. Това се случи още в началото на глобалната пандемия от новия коронавирус през март месец тази година.

Според компанията по-трудно ще бъде да върнат обратно служителите си в офиса, поради което от „Гугъл“ обмислят гъвкав начин на работа.

„Има огромно разнообразие от искания на хората за това ново нормално. Вероятно накрая ще въведем хибридна система – някои ще работят в офис, други само от вкъщи“, коментира Порат.

За да постигнат по-високата продуктивност, от компанията са създали сериозна система за помощ на служителите си. В първите седмици на пандемията имало спад на продуктивността сред по-младите служители и от „Гугъл“ въвели повече виртуални срещи за тях.

Също така всички работещи в компанията получавали уверения, че по този начин „Гугъл“ се грижи както за прехраната им, така и за здравето, което допълнително повдигнало настроението и следователно – продуктивността.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!