Соевият сос вече не е само добавка за суши или поне такава е идеята на японски сладкари, които са го включили в състава на пълнеж за еклери.
Нестандартното лятно предложение идва от сладкарската компания "Хирота" със седалище в Токио. Сладкарите са осъществили идеята си съвместно с производители на соев сос от североизточния японски град Рикудзентаката, пострадал сериозно от опустошителното земетресение и последвалите го вълни цунами през март миналата година.
Част от приходите от продажбата на еклерите ще бъдат предоставени на неправителствени организации, подпомагащи възстановяването на града.
Пълнежът за еклерите представлява смесица от соев сос и сладолед – добре балансирана комбинация от солен и сладък вкус, особено подходяща за летния сезон. На вид консистенцията по нищо не се различава от обикновен ванилов крем, обясняват сладкарите.
Сладкарската компания разработва и друг нестандартен продукт, но какъв е той клиентите им ще разберат през есента.