Ски курортите във Франция все още са затворени заради пандемията от COVID-19. Това принуди някои парижани да бъдат особено изобретателни в желанието си да се насладят на зимния спорт.

Нейтън, който живее във френската столица, сложи ските си и се възползва от редкия за Париж снеговалеж. Той се спусна по склоновете на прочутия хълм Монмартър - точно пред базиликата „Сакре Кьор”.

Калдъръменият склон обаче се оказа не особено подходящ за този зимен спорт и „ски слаломът“ на Нейтън приключи няколко пъти в дърво.

Снимка: Ройтерс

"Тъй като правителството затвори ски курортите, ние правим каквото можем. Затвориха и парковете, така че за съжаление сме принудени да се забавляваме и по този начин", разказва пред Ройтерс парижанинът.

Снимка: Ройтерс

По-ниските температури изкараха парижани на открито, за да се насладят на снежния пейзаж. Френските синоптици предупреждават за снеговалежи и заледени пътища в голяма част от северната част на страната.

Това ще затрудни придвижването на градския транспорт в засегнатите райони. Учениците са помолени да останат у дома, докато пътищата бъдат разчистени.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!