Актрисата Скарлет Йохансон заведе дело срещу "Дисни" за това, че пусна новия ѝ филм "Черната вдовица" едновременно в киносалоните и на стримийнг платформата си "Дисни плюс", съобщават световните агенции.

Актрисата твърди, че договорът ѝ предвижда продукцията да бъде пусната първо само в киносалоните, а дял от приходите от продажбата на билети са значителна част от нейния хонорар.

"Дисни" умишлено принуди "Марвел" да наруши споразумението без никакво основание, за да попречи на Йохансон да извлече максимални ползи от договора си със студиото, се казва в заведения от актрисата съдебен иск.

Компанията незабавно реагира и обяви, че искът на Скарлет Йохансон е неоснователен.

"Дисни" изцяло изпълни условията по договора си с Йохансон. Освен това премиерното излъчване срещу заплащане на "Черната вдовица" на стрийминг платформата "Дисни плюс" значително увеличи възможностите за допълнителни приходи над 20-те милиона щатски долара, които тя вече получи", се казва в изявление на компанията.

Скарлет Йохансон изпълнява главната роля във филма "Черната вдовица", чиято премиера се състоя на 9 юли. До момента приходите от продукцията само в САЩ надвишават 156 милиона щатски долара. Билетите, продадени в останалата част на света, досега са донесли още 160 милиона щатски долара.