Facebook заяви, че може да спре да работи с основното си приложение и Instagram в Европа, заради новите разпоредби, засягащи начина, по който се прехвърлят данни от Европейския съюз в САЩ, пише businessinsider.

„В случай, че заявителят е бил обект на пълно спиране на прехвърлянето на данните на потребителите в САЩ, на нас не ни е ясно как при тези обстоятелства можем да продължим да предоставяме услугите на Facebook и Instagram в ЕС", написа Ивон Кунейн, ръководител на отдел за защита на данните и асоцииран генерален съветник на Facebook Ирландия. 

Компанията подаде декларация пред висшия съд на Ирландия на 10 септември. В декларацията си оспориха предварителна заповед, издадена по-рано същия месец от надзорния орган за поверителност на данните в Ирландия. 

В пълната декларация на Facebook технологичният гигант се оплаква, че е третиран несправедливо, тъй като никоя друга технологична компания в САЩ не е била обект на подобна цел от DPC. Технологичният гигант не вярва, че може да убеди Комисията за защита на данните да отмени предварителното решение, забраняващо трансфера на данни от ЕС към САЩ

От социалната мрежа заявиха, че месечно в Европа имат 410 милиона активни потребители.

Припомняме, че скоро много звезди замразиха акаунтите си във фейсбук и Инстаграм в знак на портест. Това бе част от "седмицата на действия" в Инстаграм, водена от коалицията Stop Hate for Profit, която "изисква компанията-майка Facebook да предприеме действия за борба с расизма, омразата и дезинформацията на своите платформи", според съобщение до медиите. 

Тогава звезди като Ким Кардашиян, Леонардо Ди Каприо, Кейти Пери, Саша Барън Коен временно спряха да използват платформите. 

Цялата статия четете в ladyzone.bg