Тази вечер "Шоуто Николаос Цитиридис" премина под знака на американските филмови награди. Вечерта започна с раздаването на наши „Оскари“ за най-добър актьор, най-добра актриса и най-обещаваща млада звезда. Боби Михайлов бе отличен за най-добър актьор за танцовите си умения и високия си морал, най-добра актриса стана Илиана Йотова за ролята си на „невидим“ вицепрезидент, а статуетката за най-обещаваща звезда отиде при Явор Бахаров – заради обещанието повече да не прави така.

Първият гост, дизайнерът на осветление и аниматор Боян Георгиев, пристигна специално от Лондон, за да коментира „Оскарите“. Боян бе номиниран в категория „Визуални ефекти“ като част от екип на продукцията „Цар Лъв“. Именно затова той се опита да влезе, по подобие на една от най-известните сцени от филма, с бездомно котенце в ръце под звука на музиката на „Цар Лъв“.

Котенцето обаче не искаше да се показва и бързо избяга зад кулисите. Водещият призова публиката и зрителите котенцето да бъде осиновено, а информация за това, както и фотосесия на котенцето с Николаос, очакваме броени минути след края на шоуто тази вечер в социалните мрежи.

Боян Георгиев разказа за спецификата на работата си като аниматор, как е попаднал в продукцията „Цар Лъв“, какви са предизвикателствата в такава голяма продукция и какво не достига на българското кино да направи световен пробив. На финала Николаос подари на Боян българско знаменце, за да може младият аниматор да си го сложи на ревера, когато получи първия си „Оскар“, следвайки примера на Димитър Маринов от миналогодишната церемония.

Младата звезда Мартин Паунов, с когото се запознахме преди броени дни в епизода със Снежина Петрова, бе специален пратеник на шоуто „на червения килим“ пред служебния вход на „Народния театър“ – той причака няколко прословути български актьори, за да им връчи статуетки и да чуе благодарствените им речи. След това Николаос посрещна под звуците на AC/DC актьора Мариан Вълев, главен герой в новия български филм „Ятаган“.

Двамата коментираха ексклузивни видеа от кухнята на „Ятаган“, тайно свалени от екипа от телефона на Мариан Вълев. Оказа, че актьорът е страстен киноман и гледа понякога по шест филма на ден, така че разговорът неизбежно се насочи към киното с коментар на победителите от снощната церемония.

Мариан Вълев разказа и за бъдещия си проект за комедия „Чалга“, посветен на формирането на звездите в поп-фолк културата. За финал Николаос насочи пистолет към Мариан и го принуди да прочете финалния анонс, с който завърши и първото шоу в седмицата на любовта.