Бившият обитател на Белия дом Бил Клинтън се пошегува, заявявайки, че може да се яви като кандидат за президентския пост на две държави - Франция и Ирландия.

"Двете страни, където бих могъл да се явя на избори, за да бъда избран за президент са Ирландия и Франция. Ирландия ако се заселя тук и си купя къща - нещо, което мога да направя като се имат предвид моите ирландски корени. А Франция "защото съм роден в Арканзас, който е част от земите отстъпени от Франция и САЩ при продажбата на Луизиана през 1803 г.", обясни той шеговито по CNN.

"Всеки човек, който е роден на някое място по света, което е било част от френската империя, ако се настани във Франция, живее там 6 месеца и говори френски, може да се кандидатира за президент на страната", обясни 66-годишният бивш президент на САЩ през периода 1993-2011 г.

Теоретична анкета за шансовете му да "превземе" "Шан-з-Елизе" като президент, му даде добри резултати преди няколко години", посочи той не без задоволство. Той даде интервюто в рамките на събрание на своята фондация "Clinton Global Initiative" в Ню Йорк.

Продължавайки разсъжденията си в тази насока обаче Клинтън установи, че все пак ще отпадне от възможността да стане френски президент и то не за друго, ами заради езика, който той освен че владее зле, говори и с южняшки акцент.