Един от централните булеварди в Париж, както и една от най-известните улици на планетата - "Шанз-Елизе", често наричан и най-красивото авеню в света, без съмнение е една от основните туристически атракции във френската столица. 

Сега кметът на града Ан Идалго има план за обновяване на "Шанз-Елизе" на стойност от около 250 млн. евро, за да може да помогне за възстановяването на неговата красота и репутация.

Студиото за архитектура и градоустройство PCA-STREAM е създало проект за "необикновена градина", който включва едва половината от пространството за автомобили, като идеята е за много повече зелени площи и пешеходни пространства.

Става въпрос за промяна в цялостната визия на района, което ще доведе до намаляване на дискомфорта от шума, топлината и трафика. А също подобряване на комфорта с повишаване качеството на въздуха, зелените площи и пешеходните пространства, казват от PCA-STREAM за решението си да ограничат автомобилния трафик.

"Той винаги е бил предназначен за хората и не трябва да бъде просто луксозно авеню", заявявa aрх. Филип Чимбарета от PCA-STREAM обобщава важна мисия за редизайн на "Шанз-Елизe".

Вижте още снимки и видео за обновяването на "Шанз-Елизе" в Ladyzone.bg.