Семейството на покойния природозащитник Стив Ъруин е успяло да спаси над 90 000 животни, много от които ранени от австралийските пожари.

Фамилия Ъруин са собственици на Австралийския зоопарк. Освен територията на зоопарка, тяхната фондация за опазване на околната среда и животните стопанисва и няколко резерватни площи на територията на Австралия.

Бинди Ъруин, 21-годишната дъщеря на Стив, потвърди, че със семейството си са успели да спасят над 90 000 животни, много от които били пострадали по време на пожарите.

„С тези опустошителни пожари в Австралия ми се къса сърцето за всички хора и животни, които изгубиха толкова много в стихията“, написа Бинди в публикация в „Инстаграм“.

„Родителите ми посветиха болницата на Австралийския зоопарк на баба ми и всички ще продължим да й отдаваме почит, като спасяваме колкото се може повече животи", допълни тя.

Стив Ъруин, който е добре познат на публиката от предаванията за животни по „Анимал планет“ преди години, почина през 2006 г., след като беше ужилен от скат по време на гмуркане. Познат като „ловецът на крокодили“, Стив Ъруин беше един от най-запалените пазители на животните по цял свят.