Въглехидратите, като макаронените изделия, картофите, ориза и здравословните мазнини най-успешно предотвратяват тежкия махмурлук, съветват от британската Национална здравна служба.

Посочените храни си съперничат с алкохола и това забавя усвояването му, посочват оттам.

Тъмните напитки напротив – влошават махмурлука. Те съдържат повече вещества, произведени по време на процеса на ферментация, които могат да раздразнят мозъка и да причинят главоболие. Затова по-безопасни са светлите напитки като водка и джин, но в ограничени количества.

Добре е човек да следва собствения си ритъм на пиене и да не се подвежда от околните. Полезно е и алкохолът да се редува с вода.

Друг важен съвет на здравните специалисти е да се чете процентът на алкохола на етикета. По-ниското число би облекчило организма.

Много важна е рехидратацията. Затова е полезно преди запивката са се поеме половин литър вода и още толкова преди лягане.

След празника е добре да се закуси с продукти, съдържащи цинк, магнезий, калий, витамини от групата В, аминокиселини и антиоксиданти. Богати на тези елементи са яйцата, бананите, сушените плодове.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement