Саймън Коуел е счупил гръбнака си, след като е паднал от новото си електрическо колело в двора на дома си в Малибу, Лос Анджелис.

60-годишният медиен магнат моментално е откаран в болница за операция, съобщава неговата говорителка.

"Добре се справя, наблюдават го и е във възможно най-добрите ръце", казва тя, след като Коуел е приет в клиниката.

Саймън Коуел, който е най-известен с хитовите си предавания "Екс Фактор" и "Великобритания търси талант", прекарва COVID-19 карантината в САЩ, където живее в момента.

"Саймън си е счупил гръбнака и ще претърпи операция тази вечер", потвърди говорителката му, малко след пристигането си в болницата в Лос Анджелис в събота.

Саймън Коуел веднага е претърпял операция в събота вечерта, която е включвала редица процедури, включително поставяне на метална пластина в гърба му. Говорителката му каза, че "е счупил гръбнака си на редица места".

"Един добър съвет... Ако си купувате електрическо колело, прочетете ръководството, преди да го карате за пръв път. Счупих част от гръбнака си. Благодаря на всички за любезните съобщения", написа Саймън Коуел в Туитър профила си.

"Огромни благодарности на всички медицински сестри и лекари - едни от най-прекрасните хора, които съм срещал", изрази признателността си Коуел.

Прочутият журналист Пиърс Морган беше сред знаменитостите, които пожелаха на Коуел "бързо и пълноценно възстановяване" в социалните мрежи.

"Липсваш ни, шефе! Връщай се бързо!", написа в Инстаграм профила си София Вергара, която е съдия в тазгодишния 15-и сезон на "Америка търси талант".

Планирано беше Саймън Коуел да се появи като съдия в предаването "Америка търси талант". Сега най-вероятно ще се наложи да пропусне участвието си в ТВ шоуто, за да може да се възстанови от инцидента.

Саймън Коуел, който има 6-годишния син Ерик от своята партньорка Лорън Силвърман, е изпробвал новото си електрическо колело, когато се е случил инцидентът.

През есента на 2017 г. той имаше подобен инцидент, когато падна по стълбите на дома си в Лондон.

Вижте повече за Саймън Коуел в Ladyzone.bg.