Технологичният гигант “Самсунг” представи снощи новите си телефони “Галакси Ноут 10” (Galaxy Note 10) и “Галакси Ноут 10+” (Galaxy Note 10+), предадоха световните агенции. Една от версията на телефоните е с още по-голям екран от преди.

Компанията представи два размера телефони – 6,3 инча и 6,8 инча с цел да изпреварят своя основен конкурент “Епъл”, който предстои са пусне на пазара новия си телефон през есента.

Снимка: Reuters

Една от най-големите новости е, че една от версиите на “Галакси Ноут 10+” поддържа 5G мрежа.

Друго голямо подобрение е върху писалката на телефоните. Новият стилус работи без да бъде допиран до екрана на телефона, правейки връзка чрез “Блутуут” с апарата. По този начин писалката може да бъде използвана повече като “магическа пръчка” и във въздуха да сменяте песни, да увеличавате снимки и много други.

Снимка: Reuters

Новите телефони са първите от портфолиото на “Самсунг”, които нямат жак за слушалки – нещо, което от “Епъл” представиха преди три години.

От компанията са успели да премахнат черната лента за камерата на екрана, като там има само една малка дупчица, в която е лещата. Това означава, че екраните изглеждат още по-големи, тъй като са открай докрай.

Снимка: Reuters

Цените на новите телефони започват от 949 долара и се повишават в зависимост от паметта и модела.