През 2019 г. Тобиас Баумгаертнер успява да заснеме романтичен кадър на два пингвина, загубили партньорите си, които прегърнати гледат нощните светлини на Мелбърн, Австралия. 

Фотографът споделя снимката в "Инстаграм" профила си в началото на COVID-19 пандемията през март 2020 г., за да повдигне духа и настроението на хората в трудните и несигурни времена, като кадърът бързо става сензация, събирайки хиляди харесвания, коментари и споделяния. 

Така че е напълно естествено снимката на Баумгаертнер, която беше сред финалистите за наградата на общността на Ocean Photography Awards през 2020 г., да спечели отличието при публичния вот.

По-светлият пингвин е възрастна женска, чийто партньор е починал през миналата година, а по-тъмният пингвин е по-млад мъжки, загубил половинката си преди две години. Биолозите са ги последвали и наблюдавали, докато се срещат всяка вечер, за да се утешат с прегръдка и да се любуват с часове на нощните светлини на Мелбърн, които съзерцават заедно.

"Тази снимка се превърна в символ на сплотеност и любов. Времената все още не са лесни за много от нас. Истински късметлии са тези, които по време на такива времена, могат да бъдат с човека и хората, които най-много обичат", казва германският фотограф.

"Докато всички останали пингвини спяха или тичаха наоколо, тези двамата сякаш просто стояха там и се наслаждаваха на всяка секунда, която имаха заедно, прегръщайки се един за друг с крилете си, говорейки си пингвински неща", споделя той. 

Вижте повече за историята зад снимката с пингвините в Ladyzone.bg.