Една от най-ярките групи на българската музикална сцена – Smallman, представи новия си сингъл „Камък”, който ще е част от предстоящия албум на групата, планиран за втората половина на 2020 г.

Целият процес по звукозаписа и заснемането на видеото е финансиран и реализиран изцяло от членовете на групата и най-близки техни сподвижници.

В „Камък” звучи музиката на разширения състав на Smallman, в който освен основните членове Цветан Хаджийски (вокали, гайда, кавал), Иван Тодоров (китари), Стефан Пенев (бас) и Андон Тръпков (барабани), се включват и международно признатият електронен артист и продуцент Иван Шопов (програминг), както и мултиталантливият Петър Делчев (струнни), познат от формации като Исихия и Кайно Йесно Слонце.

Любопитен факт за песента са лириките - те са създадени по текстове на големия български поет Борис Христов.

Снимка: Facebook

Режисурата и монтажът на видеото са дело на Smallman и визуалните артисти София Зашева и Антония Гласкова.

Групата ще зарадва феновете си и с предстоящото мини турне, което освен през София (16 януари) и Пловдив (26 декември), ще мине и през Букурещ (24 ноември).

В рамките на трите концерта „Камък” ще бъде изпълнена на живо за пръв път, като ще бъде показано и най-доброто от Smallman.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!