Носителят на “Оскар” Робърт де Ниро е обвинен в полова дискриминация и тормоз на работното място от негова бивша служителка, пишат световните кино медии. Грейъм Чейс Робинсън търси да получи 12 млн. долара за нанесени морални щети.

Според информацията в обвинителния акт, Де Ниро се държал обидно с жените служители. Робинсън твърди, че ги наричал с обидни имена и определения, сред които и “кучки”, постоянно използвал сексистки език и се обръщал към нея с думите “офис жена ми”.

“Робърт де Ниро не приема идеята, че мъжете и жените трябва да бъдат равни. Той не се интересува, че половата дискриминация на работното място нарушава закона”, казват адвокатите на Робинсън.

В обвинителния акт пише още, че жените в компанията на Робърт де Ниро били много по-ниско платени от мъжете. Те били карани да извършват “домакинска работа”. Робинсън също твърди, че Де Ниро се шегувал с нея за рецептата си за “Виагра” и й предложил да забременее с генетичен материал от неин женен колега.

През април Робинсън подала молбата си за напускане, като адвокатът й уведомил актьора, че обмислят дело за полова дискриминация. Преди да подадат документите, обаче, компанията на Де Ниро обвинила Робинсън в присвояване на стотици хиляди долари, както и неадекватно работно поведение. Според обвинителния акт Робинсън била уволнена от работното си място, защото гледала сериали през работното си време.

Адвокатите на жената отричат тези твърдения.

След вчерашния обвинителен акт срещу Робърт де Ниро, актьорът пусна официално изявление чрез адвокатите си, в което определя твърденията на Робинсън като “тотално абсурдни”.