Изключително голям интерес предизвикаха първите кадри от новия клип на певицата Рита Ора, сниман у нас. В тях видяхме изпълнителката на фона на панелните блокове в Перник, а е известно и че е снимано в монумента в Бузлуджа.

Най-любопитно обаче е облеклото на Рита Ора, което за нетренираното око определено прилича на българска народна носия.

Бдителни читатели с по-големи етнографски познания обаче ни обърнаха внимание, че всъщност такива традиционни облекла има далеч извън границите на нашата страна и това от клипа е по-близко до албанските носии.

Това всъщност не трябва да е изненада, предвид, че Рита Сахатчиу Ора е британка от албански произход, родена в град Прищина, тогава – част от Югославия, днес – столица на независимо Косово.

Дизайнерът също е косовски албанец – Валдрин Сахити.

„Рита Ора – гордостта на албанския народ, първо отвори нашите врати за света и постави Косово на картата, а сега продължава да свети ярко и да ни прави горди. За този проект тя ми каза, че иска да покаже нашия традиционен етнографски стил и затова аз създадох това произведение на изкуството, което отразява мащаба на това, което е направила за нашата страна“, написа той в „Инстаграм“.

Според албански медии промото идва точно навреме за Деня на независимостта на Косово.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!