Музикалната легенда Ринго Стар обяви онлайн концерт на живо, за да отбележи 80-ия си рожден ден през следващата седмица.

Звездното събитие ще се състои с ексклузивни нови изпълнения от вкъщи и неизлъчвани досега кадри от концерти на Пол Маккартни, Шерил Кроу, Джо Уолш, Бен Харпър, Гари Кларк Джуниър и други.

Даренията по време на събитието ще бъдат разделени между организациите Black Lives Matter Global Network, MusiCares, The David Lynch Foundation и WaterAid. 

Шоуто за юбилея на Ринго Стар ще бъде излъчено в деня на неговия рожден ден - 7 юли от 17:00 PST в YouTube канала на легендарния музикант от "Бийтълс".

Ринго Стар отдавна организира концерти, за да отбележи рождения си ден, като през последните 12 години Лос Анджелис беше домакин на празничното събитие "Мир и любов".

Миналата година към него се присъединиха световноизвестни артисти като Дейвид Линч, Питър Джаксън, Нилс Лофгрен и много други.

"Мир и любов". Това е всичко, което искам. Където и да сте - в автобуса, под земята в мината или в ракета в космоса", каза музикантът по повод предстоящото онлайн шоу.

Вижте повече за Ринго Стар в Ladyzone.bg.