Нова реклама на автомобилния гигант BMW с транссексуален мъж взриви социалните мрежи. Видеото беше разпространено във „Фейсбук“ страницата на марката и представя модела i3 Urban Suite, който е луксозна версия на електромобила i3.

Провокативната реклама цели да представи германския автомобил на излoжeниeтo зa eлeктрoникa в Лас Вегас СЕS 2020. За три дни видеото е гледано над 65 хил. пъти, има над 170 споделяния, а коментарите са повече от 220.

Създателите на колата я рекламират като градския автомобил на бъдещето, предоставящ комфорт и сигурност на пътя. Въпреки малките си размери, BMW обещават на потребителите да изживеят лукса на 5-звезден хотел на колела.

Снимка: Facebook screenshot

На кадрите се вижда как в колата се качва мъж, а по време на пътуването си с колата се „преобразява“ в жена. Рекламният слоугън към видеото гласи „За #CES2020 някои претърпяват пълна трансформация. BMW i3 Urban Suite – не си правете заключения от първото впечатление“. Хаштагът пък е #ПромениВъзприятиятаСи.

Рeaкциите oт пoчитaтeлитe нa мaркaтa са полюсни. Представителите на нежния пол одобряват рекламата, докато мъжете тотално я заклеймяват, свикнали в маркетинговите видеа на BMW да има предимно красиви момичета.