Само 5 жени, преди 35-годишната Емералд Фенел, са получавали номинация за „Оскар“ за режисура. Актрисата от сериала „Короната“ направи режисьорския си дебют с филма „Момиче с потенциал“, който има потенциал да стане най-добрият филм на 2021 г. Жанрът му е „черна комедия“, което не е изненадващо, защото Фенел от съвсем малка мечта е да пише не за принцове на бял кон и разтапящи романтични истории… а за убийства.

Почитателите на британската телевизия може би ще познаят стила на Емералд Фенел от втория сезон на успешния сериал „Убивайки Ийв“, който разказва историята на наемна убийца психопат и агентката, която трябва да я залови, но постепенно се влюбва в нея.

Режисьорката сподели, че това нейно влечение към престъпленията и насилствената смърт идват още от детството ѝ, когато е чела много и е страдала от безсъние.

„По цяла нощ си мислех за разни неща, неща, които могат да се объркат“, разказа тя за британския таблоид „Мирър“. „Например как някакви хора влизат през прозореца и отвличат малката ми сестра или пък как падам в мазето и си чупя крака, а никой не може да чуе виковете ми за помощ.“

Снимка: Getty Images

Не е изненадващо, че едно от хобитата ѝ включва колекция от препарирани животни.

Още за Емералд Фенел и "Момиче с потенциал" може да прочетете на сайта LadyZone.bg: